• Splitski pravaši pomažu sugrađanima u ledom okovanom gradu


  Hrvatska stranka prava Split održala je tiskovnu konferenciju povodom najnovijih aktualnosti.

  Danas želimo najaviti početak provođenja više humanitarnih akcija jer u ovim teškim recesijskim vremenima želimo pokazati koliko je HSP-a osjetljiva na socijalno ekonomsku situaciju kako u gradu Splitu tako i u RH.

  Jednu takvu akciju već provodimo u najljepšem grad na svijetu (kako se mi znamo pohvaliti) okovanim snijegom i ledom HSP-a Split sa svojim članovima a nadasve mladeži pomaže i želi pomoći svim koji su ovih dana bespomoćni i pokazati još jednom da smo socijalno najosjetljiviji na probleme naših građana, pa sukladno tome pozivamo ono najpotrebitije da nam se jave na broj mob: 098/530 309 ,a mi ćemo sa svojim skromni mogućnostima priskočiti u pomoć kako smo to radili i proteklih dana u gradu splitu.

  U ovom teškom trenutku za naš grad ne želimo biti samo kritičari nečijih pogrešaka ( ovdje moramo naglasiti da su institucije države i lokalne uprave zakazale) već  učiniti sve što je u našoj moći da ublažimo posljedice koje su zadesile naš grad, ali isto tako kad ova kriza prođe želimo da se utvrdi politička odgovornost nadležnih, a ako ima elemenata i prekršajnu te kaznenu odgovornost te da se pogreške više ne ponove.

  Iskreno izražavamo žaljenje za sve one koji su proteklih dana nastradali na ulicama grada Splita i ovim putem im želimo što brži i uspješniji oporavak.

  S gnjusanjem odbacujemo insinuacije da se vršio pritisak na gosp. Luku Roguljića, a u s vezi njegovog glasovanja za usvajanje proračuna grada Splita jer takva odluka nikad nije razmatrana, a kamoli donesena ili bilo gdje usvojena,  isto tako smo svjedoci da je proračun usvojen i bez  ruke gosp. Roguljića iz čega je jasno vidljivo da  mi nismo bili ni bitni kao glas isto tako odbacujemo insinuacije o možebitnom približavanju HSP-a Split prema gradonačelniku Kerumu odnosno njegovoj stranci HGS-u, jer je ta priča izmišljena i sustavno se plasira od gosp. Tomasovića. Ovu tvrdnju potkrjepljujemo mojom izjavom i izjavom povjerenika HSP-a za SDŽ gosp. Josipa Matkovića, a koja je prenesena 12.01.2012. u Slobodnoj dalmaciji gdje sam izričito naveo da ćemo voditi konstruktivnu politiku za boljitak svih naših građana, davati sugestije, prijedloge, , rješenja ali i kritizirati sve ono što nije dobro za naš grad ali isto tako da ostajemo opozicija u gradskom vijeću grada Splita. Ovdje moram postaviti pitanje gosp. Tomasoviću zašto je godinu dana podržavao gradsku vlast na čelu sa gosp. gradonačelnikom Željkom Kerumom i zašto je u duetu s gosp. Lukom Roguljićem privatizirao stranku te zbog čega su sve odluke donosili samoinicijativno?

  Sjećamo se točke na gradskom vijeću o izboru gosp. Duška Mucala za ravnatelja HNK Split kad se gosp. Luka Roguljić odjednom pojavio na gradskom vijeću, omogućivši kvorum i izbor gosp. Mucala za ravnatelja HNK  te na taj način podržao koaliciju, a za uzvrat su očekivali određene sinekure za sebe, te nakon što  gradonačelnik nije udovoljio njihovim uvjetima donijeli odluku o izlasku iz koalicije.

  Gosp. Roguljić očito traži povod za udaljenje iz HSP-a za što mu nitko iz HSP-a do sada nije dao povoda ali ako odluči otići bilo bi pravaški čestito i pošteno da vrati mandat HSP-u na čijoj je listi i dobio mandat jer kao što znamo svi se vole pozivati na moralnost, čestitost, poštenje i pravaštvo sve dok na testu nisu njihove sinekure, a onda traže razna opravdanja zašto to ne žele učiniti, u našem slučaju vratiti mandat HSP-u a ne sa svojim mentorom tražiti neuvjerljive i neiskrene razloge zašto to ne učiniti.

  Ova insinuacija o raspadu splitskog HSP-a nažalost onih koji su se do jučer zaklinjali u HSP već u prvim danima odlaska gosp. Tomasovića rezultirala je povratkom velikog broja starih članova i učlanjenjem velikog broja novih članova koji su se aktivno uključili u rad HSP-a i s oduševljenjem prihvatili novi način rada i odnosa prema članstvu, s tim da moramo napomenuti da su to isti oni članovi koji su od gosp. Tomasovića marginalizirani odnosno odbačeni a dokazani su pravaši i članovi HSP-a .

  Također ne smijemo zaboraviti  spomenuti slučaj koji se dogodio prije nekoliko dana na javnoj televiziji kada je gosp.Tomasović predstavljen kao čelnik splitskog HSP-a. Gosp. Tomasović na to nije reagirao niti je to opovrgnuo, a kao što je poznato javnosti samo nekoliko dana prije toga u javnosti je iznio svoje priopćenje da ne želi biti član HSP-a te da izlazi iz stranke.

   

  Povjerenik HSP-a Split
  Ivan Turudić