• Održana 2. sjednica Županijskog vijeća HSP-a Varaždinske županije


  žv hsp varaždinske

  Dana 27.11.2015.godine u Varaždinu održana je sjednica Županijskog vijeća HSP-a Varaždinske županije. Domaćin i organizator sjednice bila je podružnica HSP Varaždin. Gosti na sjednici su bili Tihomir Grdinić, dopredsjednik Bjelovarsko-bilogorskog HSP i član povjerenstva HSP za selo i poljoprivredu, Zvonko Mlakić, član Predsjedništva HSP i predsjednik Bjelovarsko-bilogorskog HSP i Mirela Bušljeta Felc, Glavna tajnica HSP i članica Predsjedništva HSP. Sjednici su nazočili predsjednici i povjerenici podružnica HSP Varaždinske županije.

  U uvodnom dijelu sjednice izviješće o radu HSP Varaždinske županije u 2015.godini podnio je Josip Marčun , predsjednik HSP Varaždinske županije.
  U svom izlaganju istaknuo je kako je glavni cilj u 2015. godini bio obnova rada HSP po podružnicama i stvaranje uvjeta za rad Županijske organizacije HSP-a. Cilj je ostvaren uz veliki rad i trud svih naših članica i članova, te je županijska organizacija obnovljena 10.10.2015.godine, a Izbornom Zboru nazočio je predsjednik HSP-a Daniel Srb sa suradnicima.
  O radu Povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu prisutne je izvijestio Tihomir Grdinić, član povjerenstva. Ministarstvo poljoprivrede u proteklom mandatu nije opravdalo svoje postojanje, jer je poljoprivreda još više srozana te hrvatski seljak nije više sposoban niti prehranjivati svoju obitelj, a kamoli biti konkurentan na tržištu. Bez obzira što Ministarstvo poljoprivrede nije imalo sluha za naše prijedloge Povjerenstvo za poljoprivredu HSP-a nastavlja sa svojim radom i biti ćemo još glasniji u kritiziranju lošeg rada. Isto tako, kao i dosad nuditi ćemo i rješenja za boljitak hrvatskog seljaka i poljoprivrede u cjelini. Cilj nam je u rad povjerenstva uključiti i poljoprivrednike iz Varaždinske županije – istaknuo je Grdinić.

  Zvonko Mlakić,član Predsjedništva HSP podnio je izvješće o održanoj sjednici Predsjedništva HSP održanoj 17.11.2015.godine u Zagrebu
  • izvijestio je da će se 28.02.2016. godine održati Sabor HSP
  • da su na sjednici Predsjedništva izabrana radna tijela za provedbu Sabora, kao i povjerenstva za izmjene i dopune Statuta HSP
  • da će se održati sjednica Glavnog stana HSP-a na kojoj će nazočiti članovi iz Varaždinske županije sa pravom glasa
  • da su na sjednici Predsjedništva podnesena izvješće o proteklim parlamentarnim izborima i o razlozima lošeg rezultata. Isto tako Predsjedništvo na čelu s Predsjednikom je preuzelo odgovornost za taj rezultat.

  Mirela Bušljeta Felc,Glavna tajnica HSP i članica Predsjedništva HSP izjavila je da su pred nama novi izbori, novi izazovi. Nastavljamo sa projektom „HSP dom svih pravaša“. Od članova Stranke na svim razinama se očekuje da se ponašaju i djeluju pravaški i da ne zaborave bez obzira na okolnosti da je jedina prava Hrvatska stranka prava. Pazite se onih koji pod krinkom pravaštva vode trgovačka društva i pravaštvo svode na vlastiti interes, koji će Vas u nedostatku politike i članstva zvati u para-pravaške redove. Ujedinjenje pravaša moguće je samo u Hrvatskoj stranci prava. Pod ujedinjenjem podrazumijeva se ujedinjenje pravaša, a ne surogata s pravaškim predznacima.

  HSP Varaždinske županije je na sjednici podržao projekt „HSP dom svih pravaša“ i najavio osnivanje dviju novih podružnica i nekoliko novih ogranaka HSP. Dogovoreni su zadatci i date upute za pripremu Sabora HSP-a koji će se održati 28.02.2016.godine. Sve podružnice dužne su provesti zadane aktivnosti. Plan rada županijskog HSP Varaždinske županije za 2016.godinu jednoglasno je podržan.

  Bog i Hrvati !

  Hrvatska stranka prava
  Varaždinska županija
  Josip Marčun,predsjednik