• PRIOPĆENJE HSP SOPJE: ZAŠTO JE VLADA REPUBLIKE HRVATSKE IZOSTAVILA OPĆINU SOPJE U DODJELI SRESTAVA POMOĆI ZA UBLAŽIVANJE POSLJEDICA ELEMENTARNIH NEPOGODA U 2014


  pumpe
  Hrvatska stranka prava općine Sopje je iznenađena kao  i mnogobrojni mještani i vlasnici OPG da je Općina Sopje ostala bez pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda uzrokovanih velikim količinama oborina prijavljenih do 31. kolovoza 2014 godine! Prema podacima županijskog povjerenstva za procjenu štete koje su u tom vremenskom periodu procijenili štetu u ukupno 13 općina Virovitičko-podravske županije i gradu Slatini, općina Sopje se nalazila na trećem mjesto po visini procijenjene šteti u iznosu 33.530.124 kune.

  Odlukom Vlade Republike Hrvatske koja je donijela odluku na kraju protekle kalendarske godine o dodijeli sredstava žurne pomoći jedinicama lokalne samouprave za ublaživanje posljedica elementarnih nepogoda prijavljenih do 31.kolovoza 2014 godine za područje Virovitičko-podravske županije. Općina Sopje je izostavljena a njeni poljoprivrednici uskraćeni u iznosu od 1.676.506 kuna žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarne nepogode.
  Nakon što je općinu Sopje zadesila elementarna nepogoda u 2010 godini a u medijima tada odaslana poznata slika traktorske prikolice koja ja ostala potopljene u vodi. Elementarna nepogoda slični razmjera ponovo se ponovila u 2014 godini,samo ovaj put su predstavnici Hrvatski Voda došli sa dvije velike pumpe spašavati usjeve na području općine Sopje. Nakon takve elementarne nepogode našli smo se zatečeni saznanjem da općine Sopje nema u odluci o dodjeli novčane pomoći.
  Hrvatska stranka prava podružnica Sopje daje punu podršku obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u traženje odgovora tko je zakazao i koji je razlog da općina Sopje nije dobila sredstva za ublaživanja posljedica od elementarne nepogode. Također zahtijevamo od načelnika općine Sopje Josip Granjaša da ispita sve okolnosti zbog čega je općina Sopje ostala bez sredstava pomoći. Jer općina Sopje mora stati iza svoji mještana i OPG-a koji su imali velike štete u tom vremenskom periodu a u odluci Vlade Republike Hrvatske općine Sopje nema u dodjeli novčane pomoći.
  .
  Hrvatska stranka prava podružnica Sopje
  Predsjednik:Ivo Horvat