• Daniel Srb: 350 članova HSP AS iz Gradišta pristupili HSP-u


  Na današnjoj konferenciji za medije Hrvatske stranke prava u Osijeku koju je vodio predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb medijima su se obratili, sada već bivši članovi HSP AS i izjavili da cijela podružnica Gradište prelazi u Hrvatsku stranku prava (HSP).

  Članovi HSP AS Gradište prešli u HSP (Izvor: HRT Radio Osijek)

  Istaknuto je da svih 350 članova te podružnice prelazi u HSP jer je nezadovoljno stanjem i situacijom u toj stranci. Kako je naglasio glasnogovornik bivše podružnice HSP AS Gradište, Mato Katavić, razlog prelaska je neprincipijelna trgovina preko leđa 350 poštenih, čestitih i vrijednih ljudi u najvećoj podružnici HSP AS u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je poznata po svojoj dobroj organizaciji i neprekidnim humanitarnim aktivnostima na pomoći najugroženim mještanima općine Gradište.

  “Ne pristajemo sudjelovati u radu gdje pojedinci u HSP AS, koji su se dobro uhljebili na listama HDZ-a, prodaju ideju pravaštva za sitne osobno-politikantske interese i članstva u nadzornim odborima ili upravama gradskih ili županijskih poduzeća” – naglasio je Katavić.

  “S današnjim danom u Gradištu HSP AS više ne postoji, jer je kompletno članstvo prešlo u HSP na čelu s predsjednicom podružnice Marom Katavić, njenom zamjenicom Kristinom Jokić, i cjelokupnim Izvršnim i Nadzornim odborom” – dodao je na kraju Katavić.

  Dobrodošlicu novim članovima HSP-a zaželio je povjerenik za Vukovarsko-srijemsku županiju Mijo Brkić i u kratkom obraćanju naglasio da se HSP kao “ptica feniks ponovno diže i svakodnevno raste u svim podružnicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji”.
  Potporu novim članovima svojom nazočnošću došli su dati i predstavnici HSP-ovih podružnica Nuštar, Bogdanovci, Vinkovci i Stari Mikanovci.

  Predsjednik HSP-a Daniel Srb zaželio je svim novopridošlim članovima dobrodošlicu u najstariju političku stranku u Hrvatskoj,  te naglasio da je ovo samo početak jednog procesa koji će se nastaviti u budućnosti i najavio prelaske još nekih podružnica u HSP, jer članstvo HSP AS polako shvaća da se njihovim časnim imenima, radom i trudom trguje za interese HDZ-a i uske skupine pojedinaca u vodstvu HSP AS.

  Nadalje, predsjednik Srb je komentirao i situaciju koja se događa na ljevici u kontekstu SDP-ovog kandidata za dogradonačelnika Knina koji je bio major u “vojsci SAO Krajine” i koji bi u nekoj kombinaciji i kadroviranju mogao preuzeti i gradonačelničko mjesto Knina, a sve pod krinkom lijepih priča o demokraciji.

  “Hrvatska javnost, kninska javnost, ima pravo znati što se iza toga krije. Dakle moramo znati da se iza SDP-ovog kandidata za dogradonačelnika Knina krije abolirani pripadnik pobunjeničke vojske na prostoru Dalmatinske Zagore” – završio je svoje izlaganje Srb.

   

  Hrvatska stranka prava
  Drago Marković