• HSP oštro osuđuje četničko divljanje na mjestu masovne grobnice u Lovasu


  Foto: Branimir Bradarić/VLM ( <a href="http://www.vecernji.hr/vijesti/sirenje-mrznje-cetiri-c-mjestu-masovne-grobnice-lovasu-clanak-512446" target="_new">vecernji.hr</a> ) Noćas je nepoznati počinitelj, ili više njih, bijelim sprejom ispisao grafite po spomen obilježju masovne grobnice na farmi Lovas, na izlazu iz Borova sela prema Dalju. Naime, na crnom mramornom spomeniku ispisano je više puta četiri C.

  Na ovome mjestu 2001. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila. Bijelim sprejom ispisana je i tabla Turističke zajednice Vukovara koja obavještava putnike da u gradu mogu posjetiti Dvorac Eltz i Gradski muzej kao i Arheološki park i muzej na Vučedolu. Na tabli je ispisano ćirilicom “Bukobap” i ponovno četiri C.

  Oduvijek je poznat stav HSP-a o uvođenju dvojezičnosti u svetom gradu Vukovaru, sada i prilikom prvog pokušaja uvođenja ćirilice preko Statuta grada Vukovara. Tada je HSP krenuo s prikupljanjem potpisa za organiziranje referenduma za ukidanje “ćiriličnog” Statuta grada Vukovara i prikupio dovoljan broj potpisa (6600) za provedbu referenduma, što je tada aktualna gradska administracija na čelu s gradonačelnikom Sabom odbacila.

  Foto: Branimir Bradarić/VLM ( <a href="http://www.vecernji.hr/vijesti/sirenje-mrznje-cetiri-c-mjestu-masovne-grobnice-lovasu-clanak-512446" target="_new">vecernji.hr</a> )Napominjemo da je na press konferenciji HSP-a održanoj 17. veljače 2013. u Osijeku hrvatska javnost obaviještena da je za sutra (srijeda, 20.2.2013.) planirano postavljanje dvojezičnih natpisa na ulazima u grad Vukovar, te ovu provokaciju s ćiriličnim napisima na spomeniku stradalim braniteljima i civilima doživljamo kao direktnu provokaciju i uvredu svih građana grada Vukovara i svih hrvatskih građana koji se protive uvođenju dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

  HSP zahtijeva od hrvatske policije i nadležnih institucija da se slučaj do kraja istraži i procesuira one koji veličaju četničke simbole i znakovlje pod kojim su počinjeni najstrašniji zločini u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj.

  Previše je krvi proliveno i previše je hrvatskih života utkano u temelje hrvatske slobode da bi netko provocirao i vraćao ćirilicu u hrvatski simbol slobode – Grad heroj.

   

  Hrvatska stranka prava
  Daniel Srb, predsjednik