• HSP Vukovar: Proslava pravoslavnog Božića u Borovu selu ogorčila naciju!


  “Događaj”, ako se to tako može nazvati, u Borovu selu od 6. siječnja 2013. u kojem pripadnici srpske nacionalne manjine s četničkim obilježjima slave Božić po julijanskom kalendaru, ne može i ne smije proći nekažnjeno. Kako je proslava tekla, (sudionici su u zrak dizali tri prsta, neki su na glavi imali i šajkače, svirale su se srpske pjesme), što se vidi i po video uratku koji kruži internetom.

  Hrvatska stranka prava zahtijeva od hrvatske policije i nadležnih institucija da se slučaj do kraja istraži i procesuira one koji veličaju četničke simbole, te ne poštuju simbole države u kojoj žive.

  Vjerujem da nitko normalan nije protiv slavlja blagdana, pogotovo Isusova rođenja koje bi trebalo donositi mir i toleranciju, a ne provokaciju potkrijepljenu srpskim zastavama i kokardama, koju kolonu automobila je štitila “hrvatska policija”. Previše je krvi proliveno, hrvatskih života u temelje hrvatske slobode utkano da bi netko provocirao i vraćao kokardu u hrvatski simbol slobode – Grad Vukovar. Logori, progoni, ubojstva, srpska maltretiranja u vrijeme Domovinskog rata, a sada provokacija te slavlje i veličanje agresorskih simbola – oštro osuđujemo i pozivamo sve mjerodavne institucije Republike Hrvatske da poduzmu pravne sankcije i kazneno progone one koji se i dalje nadahnjuju na mučeničkoj hrvatskoj krvi!

  Imajući u vidu da je ta “hrvatska policija” ponekima oduzimala zastave s prvim bijelim poljem, a ovo tolerira, dolazim do zaključka da je demokracija u Republici Hrvatskoj na vrlo viskoj razini.

   

  HSP Vukovar
  Ivica Žulj, predsjednik