• HSP Vukovar protiv rušenja Zapovjedništva na Trpinjskoj cesti


  HSP VukovarVukovarski HSP oštro se protivi najavama gradonačelnika da će se zgrada nekadašnje mjesne zajednice na Trpinjskoj cesti porušiti i izmjestiti na drugu lokaciju.

  “Radi se o objektu gdje se tijekom 1991. godine nalazilo zapovjedništvo obrane i gdje su bili ratne legende poput Blage Zadre i Marka Babića. Upravo radi toga smatramo da taj objekt ima povijesnu vrijednost. Ako se već nešto treba izgraditi na zemljištu radi kojega je protiv gradonačelnika podignuta kaznena prijava onda neka tamo gradi ambulantu, poštu ili nešto slično”, rekao je predsjednik podružnice HSP-a Vukovar, Ivica Žulj.

  U ovom slučaju radi se o objektu koji ima veliku sentimentalnu vrijednost za sve branitelje Trpinjske ceste, Borova Naselja i cijelog Vukovara. U kontekstu svih događaja oko Vukovara u zadnje vrijeme ovo izgleda kao još jedno dolijevanje ulja na vatru. Pogotovo što se radi o zadovoljavanju nečijih privatnih interesa. Napominjemo da su s ovim pokušajem rušenja zgrade Zapovjedništva obrane Trpinjske ceste upoznati i donedavni koalicijski partneri iz HSP AS, ali do sada nismo dočekali reakciju na ovaj sramotni pokušaj.

  Predsjednik vukovarske podružnice HSP-a najavio je i da će na predstojeće lokalne izbore HSP izaći samostalno te da im trenutne ankete predviđaju osvajanje dva mandata u Gradskom vijeću.

   

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Vukovar
  Ivica Žulj, predsjednik