• HSP Vukovar Radio Dunavu: Hadžić nije bio predsjednik ničega.


  rdaio vukovar

  Vukovarska podružnica HSP-a osuđuje članak na portalu radio Dunav u kojem ratnog zločinca Gorana Hadžića nazivaju „predsjednikom Republike Srpske Krajine“.

  Dana 14. travnja 2015. godine na portalu radio Dunav objavljen je članak o puštanju ratnog zločinca Gorana Hadžića na privremenu slobodu.  Iako je radio Dunav, jezikom prilagođen srpskoj nacionalnoj manjini, ta radio postaja djeluje u Republici Hrvatskoj u kojoj takozvana “Republika Srpska Krajina” nije postojala.

  Postojao je privremeno okupirani teritorij Republike Hrvatske, pa samim tim nije mogao postojati ni tzv. predsjednik iste.
  Goran Hadžić je ratni zločinac i provoditelj velikosrpske politike koja je  poglavito u Vukovaru i istočnoj Slavoniji počinila strahote, etnička čišćenja i ratne zločine neviđene od 2.svjetskog rata.

  Ovakvi članci sigurno ne idu u korist dobrosudsjedskim odnosima, shvaćaju se kao provokacija i opravdavaju stav hrvatskih građana prema dvojezičnim pločama u Vukovaru.

  HSP Vukovar i obitelji žrtava velikosrpske agresije očekuju ispriku čelništva radio Dunav i sankcioniranje novinara koji se koriste ovakvim provokacijama.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA

  Podružnica Vukovar

  Vinko Jozić, predsjednik,