• Vukovarski HSP traži javnu ispriku gradonačelnika Željka Sabe


  HSP VukovarU zadnje vrijeme smo bili svjedoci višestrukog medijskog istupanja Vukovarskog gradonačelnika Željka Sabo s tezom kako je Hrvatska stranka prava bila “jedna od stranaka” za uvođenje ćirilice u Gradu Vukovaru.

  Naime, Vukovarski HSP je u veljači 2010. godine pokrenuo u Gradu Vukovaru inicijativu za raspisivanje referenduma o ćirilici, koju je podržalo sedam tisuća građana, među kojima i sam Vukovarski gradonačelnik, tako da njegovo prešućivanje te akcije smatramo malicioznim podmetanjem.

  Prema Statutu Grada Vukovara, to je dovoljan broj potpisa za pokretanje referenduma o službenoj upotrebi srpskog jezika i ćiriličnoga pisma. Isto je objavljeno na konferenciji za medije vukovarskoga HSP-a, također u veljači, 2010. godine.

  Ovim putem želimo isto tako upozoriti građane da je na djelu politička trgovina između SDP-a, SDSS-a i HSP dr. Ante Starčević, koji sada u medijima “pere ruke” od istog.

  Podsjećamo i na Statut iz 2001. godine u kojoj sporna odredba ne stoji, te ustvrđujemo kako su izmjene osnovnog gradskog akta usvojili HSP Dr. Ante Starčević i koji, u suradnji sa SDSS-om, čine većinu u Gradskom vijeću, kao i Petar Mlinarić koji se jasno na našem tadašnjem štandu ispred Veleprometove zgrade odbio potpisati spomenutu peticiju za referendum protiv ćirilice.

  Gradonačelnik Željko Sabo konačno bi trebao naučiti razliku između Hrvatske stranke prava i njemu služničke trgovačke organizacije koja se u svom nazivu koristi imenom naše Stranke, pri čemu mislimo na tzv. Hrvatsku stranku prava dr. Ante Starčević.

   

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Vukovar
  Ivica Žulj, predsjednik

  Izvor: Panorama Vukovar