• HSP Zadarske organizira humanitarnu pomoć za Sandru Topić


  Sandra Topić Vinkovci
  HSP Zadarske županije je zabrinut sve većim siromaštvom stanovništva Hrvatske,  a naročito nas je potresla sudbina Sandre Topić iz Vinkovaca, majke četvoro djece, hrvatske braniteljice, pripadnice HOS-a, koja je u rat otišla s nepunih 17 godina .

  Uz brojne zdravstvene probleme,  pravo na mirovinu i invalidnost nije ostvarila, kao ni život dostojan čovjeka.         I njen suprug Mario sa svojih 37 godina također je nezaposlen, radio bi kao fasader ili ličilac te moli za bilo kakav posao. Za njenu priču doznali smo iz medija, kontaktirali je i odlučili joj pomoći. – ističe Robert Gregorić, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije.

  Humanitarna pomoć u organizaciji HSP-a Zadarske županije za Sandru Topić prikuplja se na adresi Gaženička cesta 2a u skladištu koje je za provedbu akcije ustupio gdin. Anton i gđa. Senka Mutić iz Gornjeg Karina, a pomoć se prikuplja u vremenu od 11 do 15 sati svakim radnim danom.

  Obitelj Sandre Topić ne traži puno, njima su potrebne osnovne higijenske potrepštine i hrana. Obitelj Topić živi u Vinkovcima, od socijalne pomoći i dječjeg doplatka, čime se trude plaćati najam i režije, s kojima su ionako u zaostatku.
  Pozivamo sve da se odazovu i priključe ovoj humanitarnoj akciji i na navedenu adresu mogu donijeti osnovne prehrambene artikle (mlijeko, pašta, brašno, riža, ulje, šećer, konzerve…), osnovne higijenske potrepštine (deterdžent, šampon, pelene broj 5, higijenske uloške, paste, kreme…), mušku odjeću XL, hlače 52, mušku obuću broj 44, žensku odjeću XL, hlače 42-44, žensku obuću broj 38.  Najstarija kćer Sandre Topić boluje od atrofično difuznih promjena u mozgu, nosi broj odjeće 38, kao i obuće.

  Druga po redu kćer obitelji Topić ima 10 godina, vrlo je dobra učenica, nosi obuću broj 36-37, hlače 148, majice za dijete od 12 godina.
  Treća djevojčica ima 6 godina, nosi broj obuće 29-30, visoka je 120 cm, a najmlađa ima 3 godine, nosi pelene broj 5, obuću broj 25-26, odjeću 98-100. Ako netko želi darovati odjeću, može se ravnati po navedenim brojevima.

  Za djevojčice koje idu u školu potreban je i školski pribor. Osim što se možete priključiti humanitarnoj akciji HSP-a Zadarske županije, obitelj Sandre Topić možete kontaktirati na broj 097-711-58-20 i poslati im nešto od navedenog i direktno na adresu Makedonska 49, 32 000 Vinkovci.

  Kontakt broj osobe u Zadru je 095-196-3553, Martina Bačić tajnica HSP-a gradske podružnice Zadar

  HSP Zadarske županije