• Humanitarna pomoć za obitelj Sandre Topić, maloljetne pripadnice HOS – a; pomozimo i malom novčanom donacijom.


  Uplate izvršite na tekući račun kćeri TINE TOPIĆ u PBZ-u. IBAN: HR34 2340 0093 2304 6831 4

  Sandra Topić Vinkovci
  Dragi prijatelji,
  tužna je slika siromašnih branitelja koji se nalaze na rubu očaja jer strukture Države za koju su se borili samo statistički obrađuju broj bolesnih i umrlih i sve čine da oni najbolji među nama ostanu zaboravljeni i odbačeni od svih u svojim agonijama.

  Nemojmo to dopustiti i pokažimo koliko su Hrvati spremni založiti se i zajedničkim snagama pomoći kad je najpotrebnije. Jedna mudra izreka kaže: SPASI JEDAN ŽIVOT – SPASIO SI CIJELI SVIJET. Podsjećamo da Sandra Topić sa svojom obitelji živi u podstanarstvu u Vinkovcima, suprug Mario samo povremeno radi, a žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Imaju četiri maloljetne kćeri od kojih najstarija boluje od atrofično difuznih promjena u mozgu. Svi znamo da je ta bolest progresivna i da njeno stanje ne može biti bolje.

  Dakle majka Sandra ne može raditi jer se mora brinuti za nju i za još tri male djevojčice. Sandra je kronično umorna i bezvoljna, što i nije čudno obzirom na strašno tužnu sliku cijele situacije. Ne vidi izlaz i davno je odustala od borbe sa institucijama što i jest njihov cilj. Pozivali smo već na humanitarnu pomoć u hrani, odjeći i obući, ali to nije dostatno.

  Treba platiti režije, osigurati liječnike, platiti najam i milion drugih stvari. HSP Zadarske županije  u suradnji s   s HSP-om na nacionalnoj razini pokušava iznaći dugoročno rješenje vezano za rješavanje stabenog pitanja i zaposlenja supruga. To će vjerovatno potrajati, a u međuvremenu apeliramo na vašu savjest i molimo da uplatite barem minimalni iznos jedne kave ili kutije cigareta jer to možemo svi.

  Nemojte da vam bude teško prošetati do banke jer Sandrine kćeri ne idu na izlete sa prijateljima iz škole i nemaju siguran dom. Sandra se svako jutro budi sa strahom kako će preživjeti dan. Pošaljite ovaj apel i prijateljima putem maila, fb i drugih društvenih mreža.

  Sjetite se nekih dobrih ljudi koji mogu uplatiti i više, a ne znaju kome konkretno pomoći. Nemojmo zaboraviti da je Sandra 1991. bila spremna dati život da bi mi mogli živjeti. Vratimo malo života njoj i njezinoj djeci. Uplate izvršite na tekući račun kćeri TINE TOPIĆ u PBZu. IBAN: HR34 2340 0093 2304 6831 4

  Za sve informacije kontakt broj osobe u Zadru je 095-196-3553, Martina Bačić tajnica HSP-a gradske podružnice Zadar. U ovu akciju se  HSP-om Zadarske županije aktivno se uključila i  HSP Primorsko goranske županije.

  HSP
  Zadarske županije,
  Robert Gregurić