• Očitovanje na tekst novinara Siniše Klarice objavljenog u Zadarskom listu 24.11.2016. pod nazivom: “PRAVAŠKI KIŠOBRAN ĐANI BUNJA O PONOVNOM UJEDINJENJU ODBJEGLIH STRANAKA”


  hsp-zadarske

  ZADARSKI LIST
  Izdavač RTD d.o.o. Zadar
  Zadar, Grgura Mrganića 6
  n/p urednika
  g. Luke Perića

  Očitovanje na tekst novinara Siniše Klarice objavljenog u Zadarskom listu 24.11.2016. pod nazivom: PRAVAŠKI KIŠOBRAN ĐANI BUNJA O PONOVNOM UJEDINJENJU ODBJEGLIH STRANAKA

  Pravaški kišobran je izmišljena složenica propalog HDZ-ovog projekta HSP-Dr Ante Starčević koja se ne može vezati uz Hrvatsku stranku prava. Od izjava g. Đani Bunje koje su iznijete u tekstu – Hrvatska stranka prava se u cijelosti ograđuje.

  Podrška za pregovore, koje je vodio g. Đani Bunja, nije dobivena ni na jednoj razini organizacijske strukture Hrvatske stranke prava, posebice ne od Predsjednika HSP-a, Predsjedništva HSP-a i Glavnog stana HSP-a te je takva koalicija dogovorena u vlastitoj režiji g. Bunje.

  O navedenoj koaliciji nije se odlučivalo ni na lokalnoj razini kako na izvršnom odboru Podružnice HSP-a tako ni na Ž.V. HSP-a Zadarske županije. Bunja izajavljuje da je inicijativu podržao predsjednik županijske organizacije HSP-a g. Robert Gregegorić, te u intervjuu dodaje „problem je što se na na nacionalnoj razini podržava ujedinjenje HSP-a s Hrvatskom čistom strankom prava i Autohtonom Hrvatskom strankom prava, ali ne i HSP-om Ante Sarčević. Zbog toga se iz pregovora povukao i naš županijski predsjednik Robert Gregorić, te je dao neopozivu ostavku….“ je besramna laž.

  Gospodin Robert Gregorić niti se povukao niti je dao nepozivu ostavku. Što više očito je kamen spoticanja nastojanjima g. Bunje.
  Ostavljamo g. Bunji da se zapita zbog čega i za čije interese radi protiv svoje stranke. Ako je zbog kumstva s g. Barišićem – previše je.
  „HSP je dom svih pravaša“ egida je Hrvatske stranke prava od koje članovi ne odustaju. Dogovorima sa HČSP i A-HSP-om jačamo i osnažujemo pravašku scenu, a pokvarene pravaške kišobrane neka drugi popravljaju.

  Hrvatska stranka prava
  Mirela Bušljeta Felc, glavna tajnica

  Foto: Nenad MARČINA/hsp