• HSP “Mladen Amstrong Grof” Velika Gorica odao počast palima za Domovinu.


  velika gorica

  Povodom blagdana Svih svetih velikogorička podružnica “Mladen Amstrong Grof” sudjelovala je u službenom gradskom protokolu polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred spomen golubice u Velikoj Gorici, te kod središnjeg križa u gradskom groblju.

  Predsjednik podružnice Lucijan Maslać je s ostalim članovima podružnice obišao i posljednja počivališta dvojice velikogoričkih junaka iz Domovinskog rata. Najprije su zapalili svijeću i pomolili se na grobu Mladena Amstronga Grofa, osnivača i prvog predsjednika HSP-a Velike Gorice čije ime podružnica danas nosi.
  Pokojni Mladen je bio pripadnik postrojbe HOS-a koja je u Domovinskom ratu branila vukovarsko Sajmište, po mnogima najtežu bojišnicu u gradu. Nažalost, 28. listopada 1991. Mladen je braneći Vukovar smrtno stradao.
  velika gorica 1
  Velikogorički pravaši su potom obišli i grob Tihomira Tomašića Tihice, omiljenog velikogoričkog izviđača,također pripadnika HOS-a koji je braneći Sajmište bio ranjen od gelera granate te je završio u vukovarskoj bolnici.
  Tog su uzornog mladića iz mučeničke hrvatske obitelji srbočetnici zajedno s drugim ranjenicima odveli na zloglasnu Ovčaru i mučki ga pogubili.
  Odbor mladeži velikogoričke podružnice, njemu u čast, nosi njegovo ime.
  velika gorica 2

  Svim našim poginulim i tiho preminulim hrvatskim braniteljima kao i svim hrvatskim domoljubima koji su kroz dugu i mučnu hrvatsku povijest ugradili dio sebe u temelje ove države koju toliko volimo, neka je vječna slava i hvala!

  Počivali u miru Božjem!

  HSP-Podružnica “Mladen Amstrong Grof”
  HSP-Odbor mladeži “Tihomir Tomašić Tihica”