• HSP Velika Gorica: Priopćenje za medije povodom velikosrpskih ispada u Vukovaru i Donjem Žirovcu


  lucijan_maslacVodstvo i članovi Hrvatske stranke prava, podružnice Velika Gorica, odlučila je izdati priopćenje za javnost kojim želi ukazati na sve češća i sve besramnija ispoljavanja velikosrpstva na tlu neovisne Hrvatske.

  PRIOPĆENJE

  Dva najnovija slučaja koji su se dogodili u Donjem Žirovcu i gradu heroju – Vukovaru predstavljaju veliko upozorenje svakom hrvatskom čovjeku bez obzira želio on vidjeti istinu ili ne.

  Nažalost, institucije hrvatske države i njeni predstavnici koji su trebali prvi reagirati na ova događanja ne osjećaju bilo svog naroda, kako je znao reći blagopokojni hrvatski blaženik Alojzije Stepinac.

  Zato su u Donjem Žirovcu bili i „generalni pokrovitelji“ srpskog parastosa pomno pazeći da bivšem srpskom diverzantu Vukeliću ne bi dlaka s glave falila.

  Nije ih smetala ni njegova smišljena retorika kojom je za tragediju ili nestanak Srba iz tog kraja nakon Oluje , hladnokrvno optužio hrvatsku i muslimansku vojsku koje su tobože srpskim izbjeglicama presjekli put i sve ih mučki pobili, makar postoje bjelodani dokazi da su srpske žrtve stradale pod gusjenicama tenkova bijesnog srpskog „komandanta“ Mile Novakovića pri povlačenju.

  Naše političko „vodstvo“ nije reagiralo ni na još jedno drsko vrijeđanje i svojatanje grada heroja od strane „velikosrpske omladine“ na košarkaškoj utakmici koje je u srpskim medijima dočekano hvalospjevima. Gotovo da nitko ne zna protiv koga je Srbija igrala tu utakmicu i kako je ona završila. Zanimljivo.

  A gdje su sada hrvatski mediji?

  Sve naše relevantne televizijske kuće su danima bombardirale pučanstvo „senzacionalnim događajima iz Knina“ gdje je nekolicina razočaranih ljudi pod utjecajem alkohola zviždala i vrijeđala premijera!

  A Knin je, usput budi rečeno, grad s ponajvećim brojem nezaposlenih u državi, ukratko – grad bez perspektive, kao ustalom i cijela država čiji je premijer izviždan.

  Pa, što su onda očekivali u Kninu, možda ovacije?

  Ali, koliko znamo, srpski diverzanti u Žirovac nisu došli pijani, niti je njihova „omladina“ bila pijana…niti su za sobom ostavili balvane kao dokaz da i naivni shvate o čemu se ovdje radi.

  Pitamo, na kraju, hrvatsku političku vlast na čelu s premijerom države i ministrom branitelja Fredom Matićem koji je dao osobni blagoslov za održavanje parastosa:

  1. Kada ćete stati na kraj rehabilitaciji četništva u Republici Hrvatskoj?
  2. Zbog čega zatvarate oči pred novom, nailazećom “ balvan revolucijom“?
  3. Jeste li svjesni da su tisuće Hrvata još nedavno izgubile živote zbog sulude velikosrpske ideje Ilije Garašina koju još baštini većina Srba?
  4. Jeste li svjesni da Srbiju i danas vode političari istog profila kao i u vrijeme balkanskog krvnika Miloševića?
  5. Jeste li svjesni stvaranja velikosrpskog političkog „karcinoma“ na hrvatskom tlu?
  6. Znadete li tko je bio dr Ante Starčević i što vama riječ Hrvatska uopće predstavlja?
  7. Mislite li da kontrolom hrvatskih medija možete vječno vladati i izbjeći odgovornost za ono što ste propustili učiniti?
  8. Mislite li, na koncu, da ćete nama koji smo ovu zemlju krvlju stvarali – da ćete nam je samo tako oduzeti?

  Dakako, da nećete!

  Zato vas, upozoravamo dok još nije kasno, vas kao legalno izabranu hrvatsku vlast:

  počnite konačno štiti interese naroda koji vas je izabrao, vodeći računa da mi koji u Hrvatskoj živimo i koji Hrvatsku volimo, budno pazimo na svaki vaš korak, a isto tako i na korake onih koji opanke skidaju samo kad obuvaju vojničke čizme!

  Takovima poručujemo – bolje da ih ne obuvate!

  Bog i Hrvati!