• Odana počast prvom predsjedniku HSP-a Velike Gorice – od danas smo HSP podružnica “Mladen Amstrong Grof” Velika Gorica!


  hsp velika gorica

  U prostorijama stranke,  28. listopada  s početkom u 20.00  sati  održana je 9.sjednica Izvršnog i Nadzornog odbora podružnice HSP-a Velika Gorica.
  Sjednici su, uz predsjednika stranke Lucijana Maslaća, potpredsjednika Stjepana Palčića, tajnika Ivicu Gašpara, te rizničara Šimu Bačića nazočili još I Goran Desnica, Tomislav Omerzo, Ivan Palčić, prof. Branko Božić, Mario Vuković, Josip Vuglenović i Ivan Malić – predsjednik Odbora mladih HSP-a.

   

  Važno je napomenuti da je dan održavanja ove sjednice ujedno i spomendan pogibije prvog velikogoričkog predsjednika podružnice HSP-a i junaka Domovinskog rata – Mladena Amstronga Grofa koji je na današnji dan, prije 22 godine, braneći Vukovar i Hrvatsku položio život na oltar Domovine.
  Njemu u čast, vodstvo stranke obišlo je njegovo posljednje počivalište na velikogoričkom groblju, upalila svijeće te se u tišini pomolila za dušu ovog velikog čovjeka kojeg se i danas sjećamo s neskrivenim divljenjem i ponosom.U ovo vrijeme kada se heroji prepuštaju zaboravu ili se njihova žrtva ne cijeni dovoljno, Izvršni i Nadzorni odbor stranke jednoglasno su odlučili na današnjoj sjednici da se Podružnica Hrvatske stranke prava u Velikoj Gorici od danas zove: “Hrvatska stranka prava – Mladen Amstrong Grof” kako bi ideali za koje se Mladen žrtvovao nastavili živjeti kroz stranku koju je on prvi vodio.
  Također je odlučeno, da se oda priznanje i drugom velikogoričkom vitezu koji je pogubljen na Ovčari, “hosovcu” Tihomiru Tomašiću Tihici, na način da će Mladež podružnice od danas nositi njegovo ime!
  Tako je HSP Velike Gorice, a sada HSP Mladen Amstrong Grof još jednom čvrsto zabio barjak na branik domovine poručujući svima da neće nikad zaboraviti one koji svojim životom platiše cijenu naše slobode i državotvornosti.

   

  Također je odlučeno da će HSP Mladen Amstrong Grof u najskorije uputiti zahtjev prema “Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova” u Velikoj Gorici da se dvije ulice u našem gradu nazovu po dvojici istinskih heroja, a ujedno i naših sugrađana, Mladenu i Tihomiru! Također će ići i zahtjev za preimenovanje sadašnjeg Trga Maršala Tita u Trg hrvatskih branitelja!

  Time bi i Velika Gorica dala svoj obol, a vjerujemo i da hoće, promociji istinskih vrijednosti za koje se živi i za koje se umire. Sve drugo je laž i velika obmana.

   

  Tema sjednice bila je i novonastala “kriza vlasti” u četvrti Pleso gdje se izbori ponavljaju, a također i sporni računi za grijanje na koje smo s pravom uložili žalbu Gradskom poglavarstvu.

  Dogovarao se i put u Vukovar na obilježavanje spomendana vukovarske tragedije, te skore aktivnosti prema kraju godine….

  Bog i Hrvati!

   

   Lucijan Maslać