• Održan Zbor HSP-a Velika Gorica


  Dana 20.12.2012. u Velikoj Gorici održan je Zbor HSP-a za Grad Veliku Goricu. Zbor podružnice sazvao je Lucijan Maslać, povjerenik podružnice HSP-a Velika Gorica. Gosti Zbora bili su Ivan Friščić i Damir Petkov, članovi Predsjedništva HSP-a, Mile Ivančić, zastupnik HSP-a u Skupštini Zagrebačke županije, i Ivan Kučenjak, predsjednik podružnice HSP-a Stupnik. Zboru je predsjedala Mirela Bušljeta Felc, glavna tajnica HSP-a i povjerenica HSP-a za Zagrebačku županiju.

  Za predsjednika podružnice HSP-a Velika Gorica jednoglasno je izabran Lucijan Maslać, a za dopredsjednike Anto Bandov i Stjepan Palčić. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Tomislav Marjanović, Šime Bačić, Tomislav Omerzo, Goran Desnica, Stjepan Džalto i Ivan Lukač, a Nadzornog odbora Danko Ištvanek, Ivan Palčić i Mario Berk.

  Novoizabrani predsjednik Lucijan Maslać zahvalio je na iskazanom povjerenju te naglasio da će članovi podružnice HSP-a Velika Gorica zajedničkim radom pridonijeti jačanju HSP-a kako u Velikoj Gorici, tako i u Zagrebačkoj županiji.

  Glavna tajnica HSP-a Mirela Bušljeta Felc čestitala je novoizabranom vodstvu, naglasivši da je ovim Zborom, Stranka konsolidirala svoje redove u Velikoj Gorici te da nakon ovog Zbora započinju pripreme za lokalne izbore, odnosno nastavlja se proces stvaranja Pravaškog bloka i potpisivanje suradnje između HSP-a i HČSP-a za zajednički nastup na lokalnim izborima.   

  HSP je uspio osujetiti pokušaj razbijanja Pravaškog bloka u Velikoj Gorici od strane HDZ-a,  na način da je iz Stranke isključila one koji su za interes HDZ-a trebali uništiti HSP u Velikoj Gorici, a nakon toga javnosti prikazati kako je članstvo HSP-a Velike Gorice nezadovoljno s HSP-om te su zbog toga prešli u HSP dr. Ante Starčević, stranku koju je osnovao HDZ. Istina je, da je na čelu s Vlatkom Pejak ukupno 6 članova prešlo u HSP dr. Ante Starčević.

  Takav scenarij trebao je poslužiti kako bi se od HSP-a dr. Ante Starčević napravila stožerna pravaška stranka s kojom će HDZ koalirati na način da će se postaviti na čelo stranaka tzv. desnice (s ciljem manipuliranja birača), pokušati osvojiti mandate ne bi li na račun desnice uspjeli  povratiti  obraz koji su izgubili kao stranka koja je najodgovornija za to što se Hrvatska danas nalazi u krizi. Upitno je, je li HDZ više stranka desnog centra, obzirom na svoje djelovanje posljednjih godina, no sigurno nije stranka koja može sebe pozicionarati na čelo desnih stranaka. HDZ je stranka s kojom niti jedna politička opcija koja drži do sebe neće koalirati na sljedećim lokalnim izborima. Grad Velika Gorica ne može biti žrtva unutarnjih borbi za prevlast u HDZ-u između Šukera i Barišića.

  Vrijeme je da građani Velike Gorice dobiju predstavnike vlasti kojima će primarni cilj biti dobrobit građana, a ne vlastiti interesi.

  Hrvatska stranka prava
  Glavna tajnica
  Mirela Bušljeta Felc