• Pravaški blok – Dugo Selo


  Hrvatska stranka prava (HSP) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) potpisale su danas sporazum o političkoj suradnji  za Grad Dugo Selo. Kako je istaknula glavna tajnica HSP-a Mirela Bušljeta Felc – nakon što su isti sporazumi sklopljeni u Gradu Zagrebu, Sisačko-moslavačkoj, Splitsko-dalmatinskoj te Primorsko-goranskoj županiji – prvi u Zagrebačkoj županiji upravo je ovaj između dugoselskih pravaških stranaka, a njima će se pridružiti i ostale podružnice. Sporazum su potpisali predsjednici podružnica, u ime HSP-a Nenad Sedlar te Matija Lončar u ime HČSP-a. Potpisivanju sporazuma, uz glavnu tajnicu HSP-a, nazočili su predsjednik Gradske organizacije Grada Zagreba HČSP-a Frano Čirko, dopredsjednik HSP-a Dugo Selo Karlo Tkalčević te tajnik Stjepan Mavrek.

  Pravaški blok - Dugo Selo“Potrebno je ujediniti hrvatsku desnicu”, smatra Sedlar najavljujući kako će na lokalne izbore izaći pod zajedničkim nazivnikom “Pravaši zajedno”. Dugoselski HSP participira u trenutnom sazivu Gradskog vijeća, a cilj im je da zajedno s HČSP-om animiraju što više birača da izađu na izbore.

  U tijeku su pregovori s braniteljskim udrugama oko zajedničkog izlaska s Pravaškim blokom kako u Gradu Dugom Selu tako i u Zagrebačkoj županiji. Predstavnici stranaka Pravaškog bloka najavljuju mnoga iznenađenja na predstojećim lokalnim izborima koji će znatno promjeniti političku scenu u Dugom Selu.

   

  Sporazum o političkoj suradnji

  I.

  Političke stranke, potpisnice ovog Sporazuma o političkoj suradnji, utvrđuju postojanje potrebe formiranja političkog bloka na razini grada Dugog Sela pod radnim nazivom “Pravaški blok“.

  II.

  Polazeći od pravaškog i državotvornog političkog svjetonazora, kojeg ove stranke baštine, ovim zajedništvom potvrđujemo volju pravaškog biračkog korpusa i našeg članstva s ciljem stvaranja novih vrijednosti na političkoj sceni Dugog Sela.

  III.

  Ovim Sporazumom stranke potpisnice utvrđuju zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore u 2013. godini u gradu Dugom Selu.

  IV.

  Način sudjelovanja u lokalnim izborima 2013. godine bit će koalicija potpisnica ovog Sporazuma kao jedini mogući pravni oblik zajedničkog izlaska pred birače. Liste će biti sastavljene zajedničkim dogovorom, a na temelju objektivnih kriterija. 

  V.

  Potpisnice ovog Sporazuma pozivaju sve političke stranke, udruge i istaknute pojedince koji pripadaju pravaškom, starčevićanskom i demokršćanskom političkom svjetonazoru da se priključe ovom novom zajedništvu.

  VI.

  Proširenje ovog Pravaškog bloka s nekom od stranaka ili pojedinaca koji pripadaju pravaškom i domoljubnom korpusu moguće je jedino konsenzusom potpisnika ovog Sporazuma.

  VII.

  Predlaganje zajedničkih lista bit će transparentno, a kandidati svojim imenom i prezimenom moraju jamčiti kvalitetan izborni rezultat. Istaknuti kandidati uz to moraju jamčiti vjerodostojnost i dosljednost u provođenju svega dogovorenog, te poticati i motivirati stranke potpisnice Sporazuma na zajedničke i obimne aktivnosti u predizbornoj kampanji.

  VIII.

  Svi javni istupi članova potpisnica Sporazuma u predizbornoj kampanji, primjerice na javnim tribinama ili u tiskovnim i elektronskim medijima, bit će međusobno usuglašeni. Također će biti usuglašeno financiranje predizborne kampanje, izgled svih promidžbenih materijala, te korištenje stranačkog i ostalog znakovlja što će koordinirati zajednički Središnji izborni stožer.

  IX.

  Postizbornu suradnju i dogovore stranke će isto tako koordinirati skladno odredbama ovog Sporazuma.

  X.

  Potpisnice ovog Sporazuma obvezuju se dosljedno provoditi potpisano, a sve eventualne prijepore rješavat će zajednički Središnji izborni stožer. Sporazum potpisuju predsjednici gradskih organizacija grada Dugog Sela.

   

  U Dugom Selu, 14. studenog 2012.