• Predizborne aktivnosti pravaša u Zagrebačkoj županiji


  Kandidat HSP za župana dr.sc. Željko Širanović sa suradnicima posjetio 11. međunarodni proljetni sajam u Velikoj Gorici

  Kandidat Hrvatske stranke prava (HSP) za župana Zagrebačke županije, dr.sc. Željko Širanović sa suradnicima  kandidatima za zamjenike župana g. Vladom Kljakom i mr.sc. Ivanom Šajkovićem, posjetio je 11. Međunarodni proljetni sajam u Velikoj Gorici, na kojem su svoje proizvode istakli Velikogorički obtnici. U HSP-ovom timu bio je i kandidat za gradonačelnika Ivanić Grada, legendarni časnik HV umirovljeni pukovnik Ivica Kozjak. Na ovaj simboličan način HSP Zagrebačke županije promovira jednu od glavnih ideja izbornog programa a to je jače i bolje povezivanje gradova u sastavu Zagrebačke županije.

  Tijekom ugodnog druženja pravaška delegacija razgovarala je sa obrtnicima Velike Gorice o problematici obrtništva u tom kraju.

  U nastavku druženja s domaćinima iz velikogoričke podružnice g. Stjepanom Palčićem i g. Šimom Bačićem razgovaralo se o problematici vezanoj za Veliku Goricu i njen kraj.

  Dr.sc. Željko Širanović posjetio je i prostorije naše podružnice gdje se zadržao u dužem i konstruktivnom razgovoru s predsjednikom Lucijanom Maslaćem, kandidatom HSP-a i HRAST-a za gradonačelnika Velike Gorice.

  Pravaški tim u Sv. Ivanu Zelini razgovarao s g. Marijanom Vidancem o stanju automobilističkog sporta u Zagrebačkoj županiji

  Ove subote, 11.5.2013., Atletski klub «Marathon 2006» pod pokroviteljstvom grada i Turističke zajednice Svetog Ivana Zeline, organizirao je atletsko druženje “Sportom u Europu”, na kojem su nazočili Pravaški kandidat za župana dr.sc. Željko Širanović i kandidati za zamjenike župana mr.sc. Ivan Šajković i g. Vlado Kljak. Pravaški tim sastao se sa legendom zelinskog i hrvatskog automobilizma i predsjednikom Automobilističke zajednice Zagrebačke županije g. Marijanom Vidancem, s kojim su razgovarali o stanju, mogućnostima i perspektivi automobilističkog sporta u Zagrebačkoj županiji. 

  HSP tim predvođen dr.sc. Željkom Širanovićem na manifestaciji Kupujmo hrvatsko (Vrbovec)

  Hrvatska gospodarska komora organizira manifestaciju “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” koju su 11.svibnja u Vrbovcu posjetili kandidat za župana Zagrebačke županije i nositelj liste HSP za Zagrebačku županiju dr.sc. Željko Širanović sa suradnicima mr.sc. Ivanom Šajkovićem i g. Vladom Kljakom. Na manifestaciji u Vrbovcu susreli su se s dr.sc. Zlatanom Fröhlichom, predsjednikom Gospodarske komore Zagreb s kojim su razgovarali o aktivnostima HGK- komore Zagreb i mogućnostima jačeg povezivanja gospodarstvenika Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Također su razgovarali i o trenutnoj aktualnoj problematici s kojom se susreću naši gospodarstvenici, te mogućnostima i problemima koje očekuju naše gospodarstvenike nakon 1.srpnja kada Hrvatska ulazi u EU članstvo.

  Inače Hrvatska gospodarska komora tradicionalno organizira akciju “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u 21 gradu diljem Hrvatske, promovirajući hrvatske proizvode, naročito one koji nose znakove “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.

  U Velikoj Gorici dr.sc. Željko Širanović i mr.sc. Ivan Šajković podržali akciju građanske inicijative „U IME OBITELJI“

  Na poziv predsjednika Podružnice HSP-a, a ujedno i kandidata za gradonačelnika Velika Gorica, Lucijana Maslaća, pravaški kandidat za župana dr.sc. Željko Širanović i zamjenika župana mr.sc. Ivan Šajković posjetili su u nedjelju, 12. svibnja Veliku Goricu.

  Nakon nedjeljne sv. mise  kandidati Hrvatske stranke prava za gradonačelnika Velike Gorice i  kandidat za župana i zamjenika župana, proveli su prijepodne na kavi s građanima Velike Gorice. Osim o cijenama vrtića, Pravaški kandidati razgovarali su s mladim obiteljima  i o drugim problemima s kojima se susreću mlade obitelji s djecom u Velikoj Gorici.  

  Pravaški tim razgovarao je i s nekolicinom umirovljenika, a jedan od njih je poznati velikogoričan i od nedavno umirovljenik g. Josip Bendeković jedan od bivših menadžera u Croatia Airlines-u.

  Kandidati Hrvatske stranke prava za Župana Zagrebačke županije dr.sc. Željko Širanović i kandidat za zamjenika župana mr.sc. Ivan Šajković, u Velikoj Gorici podržali akciju prikupljanja potpisa za referendum “Brak je jedino zajednica žene i muškarca” i to za referendumsko pitanje “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”.


  Akcija prikupljanja potpisa traje od 12.05 do 26.05.2013. Ovim putem Hrvatska stranka prava – HSP poziva sve svoje članove da svojim potpisom podrže akciju građanske inicijative “U ime obitelji”.