• Velika Gorica – HSP i HRAST zajedno na vlast


    U Velikoj Gorici je dana 27.4.2013., u prostorijama Hrvatske stranke prava, u ulici Franje Lučića 15, održana konferencija za medije na kojoj je široj javnosti obznanjen dogovor HSP-a i pokreta HRAST o njihovom zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore! U ime pravaša potpis na dogovor stavio je njihov aktualni predsjednik Lucijan Maslać, dok je u ime sve popularnijeg pokreta za hrvatski rast svoj potpis stavio naš proslavljeni književnik, autor kultnih Smogovaca, Hrvoje Hitrec, član predsjedništva HRAST-a.

     Obje strane su se brzo i lako dogovorile za suradnju jer nemaju nikakvih bitnih razlika u programskim načelima koja se temelje na očuvanju nacionalnog jedinstva, domoljublju i prosperitetu svih građana Hrvatske, te jasno izraženim kršćanskim svjetonazorima. Hrvatska stranka prava se u Velikoj Gorici potpuno obnovila nakon odstupanja prijašnje predsjednice i dijela članstva sa svojih pozicija. Novi predsjednik Podružnice, Lucijan Maslać, u kratkom je vremenu uspio okupiti, te čak i proširiti članstvo u svojoj podružnici, aktivirao je brojne ogranke i krenuo vrlo aktivno u predizbornu promidžbu.

    Na izborima za lokalnu i mjesnu samoupravu stranka izlazi u svim gradskim četvrtima, te u još nekoliko prigradskih s pravom se nadajući odličnim rezultatima. Članovi stranke također su aktivni u prikupljanju potpisa za kandidaturu Lucijana Maslaća za gradonačelnika Velike Gorice, ali i za dr.sc. Željka Širanovića, županijskog vijećnika HSP-a, kojeg Stranka kandidira za župana Zagrebačke županije.

    S druge, pak, strane, HRAST bilježi sve veću popularnost diljem zemlje što se dobro vidjelo po rezultatima na EU izborima gdje su se u mnogim sredinama približili granici od čak 5 posto glasova. Poznato je da vrh samog pokreta čine brojni hrvatski intelektualci koji su sve bolje organizirani i koji postaju sve respektabilniji politički čimbenik u zemlji. Začetnici su brojnih akcija i peticija, te su vrlo aktivni na gotovo svim društvenim mrežama, a javnost ih prepoznaje kao istinske promicatelje katoličkih i obiteljskih vrijednosti. Press konferenciji te potpisivanju sporazuma, nazočila je i glavna tajnica HSP-a te stranačka povjerenica za Zagrebačku županiju, Mirela Bušljeta Felc, koja je time jasno pokazala koliko Stranka drži važnim ovaj dogovor.

    HSP Velika Gorica